SAP
SAP GeekyCamp 4.0

 

За четвърта поредна година SAP Labs България организира безплатната школа по програмиране за ученици SAP GeekyCamp. Школата продължава в рамките на две седмици, от 1 до 14 септември 2017. 

SAP GeekyCamp 4.0 се провежда под патронажа на акад. Юлиан Ревалски, председател на Българската академия на науките (БАН).

Кандидатстването за SAP GeekyCamp 4.0 приключи.

 

Школата е за ученици 9-12 клас
Участниците в школата минават предварително входящ онлайн тест. Тестът включва въпроси от обща ИТ култура, логически задачи, както и такива по информатика. Задачите по програмиране не изискват използването на конкретен език за програмиране – всеки може да използва този, който предпочита.
Разработване на проект с опитен ментор
Участниците в школата ще разработват ИТ проекти, в екип или самостоятелно, с ментор от SAP. Най-добрите проекти ще бъдат отличени в края на школата. Разработените проекти дават възможност за участие на редица национални и международни ученически конференции, състезания и конкурси по информатика, информационни технологии и иновации.

Трите предишни издания

Интересът и резултатите от проведените вече три издания на SAP GeekyCamp потвърждават необходимостта от подобна школа. Една от целите на GeekyCamp е подпомогне изграждането на мост между състезателното и професионалното програмиране, между средното и висшето образование по информатика.

Придобиване на нови знания и умения

Програмата на SAP GeekyCamp включва лекции, домашни и разработване на проекти, самостоятелно или в екип, под ръководството на опитен ментор. След това участниците имат възможността да продължат да работят с ментора си през учебната година. Лекциите ще запознаят участниците с основополагащи теми, фундаментални концепции и техники в разработката на софтуер. Също така ще се запознаем с модерни и популярни технологии като уеб програмиране и IoT. 

Сертификати за участие
Всички участници в SAP GeekyCamp получават сертификати за участието си. Школата приключва с представяне на разработените проекти, като за най-добрите са предвидени награди.